Step 1: Plan and Prepare

מה זה חילופי סטודנטים?

סטודנטים לתואר ראשון, שני ושלישי באוניברסיטה העברית יכולים לצאת לסמסטר או שנה בחו"ל באוניברסיטאות שותפות של האוניברסיטה העברית, ללמוד קורסים או לחקור, ולקבל הכרה אקדמית בקורסים הנלמדים בחו"ל כחלק מלימודי התואר .

מה זה נותן לך?

- פותח צוהר לדרכי לימוד ומחקר חדשות ומגוונות.

- מרחיב אופקים - במישור האקדמי והאישי.

- מאפשר היכרות עם סביבת לימודים שונה.

- משפר מיומנות של השפה האנגלית ו/או שפות זרות  אחרות.

- מעניק הזדמנות להכיר אנשים מתרבויות שונות.

- מהווה הזדמנות ליצירת קשרים אקדמיים וחברתיים.

איך התהליך עובד?

ישנם שני מסלולים עיקריים לצאת לחילופי סטודנטים:

1. מסלול אוניברסיטאי (דרך המשרד הבינלאומי):

לאוניברסיטה העברית הסכמים לחילופי סטודנטים עם מגוון רחב של אוניברסיטאות מובילות באירופה, אמריקה, אוסטרליה ומזרח אסיה. הסכמים אלה כוללים לרוב את כל התחומים האקדמיים.

רשימת ההסכמים האוניברסיטאיים

2. מסלול פקולטטי (דרך הפקולטה):

לפקולטאות שונות באוניברסיטה העברית ישנם הסכמים לחילופי סטודנטים עם אוניברסיטאות ברחבי העולם. הסכמים אלה הם פתוחים רק לסטודנטים של הפקולטה ובתחום האקדמי של אותה פקולטה.

רשימת ההסכמים הפקולטטים

3. מסלול ארסמוס+ (דרך המשרד הבינלאומי או דרך הפקולטה):

תכנית Erasmus+ של האיחוד האירופי להשכלה, הדרכה, צעירים וספורט לשנים 2014-2020.
האוניברסיטה העברית שותפה בתכנית עם מעל 30 מוסדות שונים באירופה בתת-תכנית "KA1: International Credit Mobility".
המשמעות היא שסטודנטים היוצאים לחילופין במסגרת זו מקבלים מימון חלקי עד מלא ע"י האיחוד האירופאי.

רשימת מוסדות האוניברסיטאיים המשתתפים בתכנית

שלבים ולוח זמנים:

לוח שלבים

מי רשאי/ת להגיש מעומדות?

- סטודנט לתואר בוגר שנה ב', או שנה ג' (לצורך השלמת תואר בוגר ובתנאי שיוותרו לו מינימום 10 נ"זים בשנה"ל תשע"ט)

- סטודנט שנה ג' לתואר בוגר המתעתד להתחיל לימודי מוסמך בשנה הבאה -  בכפוף לאישור החוג מראש.

- סטודנט לתואר מוסמך - בכפוף לאישור החוג מראש .

- דוקטורנטים בשלבים השונים.

- ממוצע ציונים כללי - 80 ומעלה.

לאן אני יכול/ה לנסוע?

מעל 90 מוסדות ברחבי העולם!

בדקו ברשימות המוסדות המוצעים בקול קורא השנה.

רשימת המוסדות עמם יש הסכמי חילופין לתכניות חילופי סטודנטים ב 3 המסלולים:

מסלול 1: הסכמים אוניברסיטאיים כלליים

מסלול 2: הסכמים פקולטטיים

מסלול 3: ארסמוס+

מה צריך לשקול לפני החלטתך להגיש מועמדות?

נא בחנו היטב את מערכת השיקולים וההשלכות של לימודים בחו"ל:

-  עלויות

- הארכה אפשרית של תקופת הלימודים בסמסטר או שנה

- איך זה ישפיע עליי מבחינת עבודה, מגורים, משפחה, זוגיות וכדומה.

- השתתפות בתכניות אחרות בחוג/פקולטה.

- האם אני מוכן לשהייה ממושכת בארץ זרה?

כמה זה יעלה לי?

העלות של יציאה לחילופי סטודנטים משתנה מסטודנט לסטודנט, ומושפעת מגורמים שונים כגון המדינה המארחת, תקופת השהיה, רמת המחייה ומספר גורמים נוספים.

בזמן יציאה לחילופי סטודנטים, אתה ממשיך לשלם שכר לימוד כרגיל ישירות לאוניברסיטה העברית (ולא למוסד בחו"ל), למעט דמי רישום/טיפול שלעתים נידרש לשלם.

עם זאת, יש הוצאות שונות שצריך לשקול:

כרטיסי טיסה, לינה, מזון, ביטוח רפואי, דרכון אשרות והוצאות אישיות.

טיפ! אפשר לבדוק עלויות משוערות בכל מדינה באתר הזה

לצורך מימון את הנסיעה, ייתכן ותוכל לזכות במלגות השונות שהמשרד הבינלאומי מציע דרך תוכנית ארסמוס+ ומלגות אחרות אשר יכולות לעזור להפוך את החלום שלך ללמוד בחו"ל למציאות.

כל המידע אודות מלגות נמצא בתוך קולות הקוראים  שמתפרסמים מדי שנה.

איך זה ישפיע על הלימודים שלי?

- ישנה אפשרות לצאת לחילופין בסמסטר א' או בסמסטר ב'  של שנה ג' לתואר בוגר או בשנה ב' לתואר מוסמך או בכל שלבי לימודי הדוקטורט, ולעתים אף לשנה אקדמית מלאה, עפ"י אישור מיוחד.

חשוב לבחון היטב את הלוח האקדמי של המוסד בו אתה מעוניין ללמוד כי קיימים לא מעט הבדלים בין האוניברסיטה העברית לבין מוסדות בחו"ל.

- במסגרת הלימודים בחו"ל, ניתן ללמוד קורסים התואמים את תכני חוגי הלימודים שלך או דרישות החוג (כגון " אבני פינה" באוניברסיטה העברית). במידה ותרצה/י ללמוד בחו"ל קורס שהוא חובה בתכנית לימודיך חשוב לוודא כי:

א. קיימת חפיפה מרבית בתכני הקורס באוניברסיטה המארחת לתכני הקורס באוניברסיטה העברית

ב. כי לא למדת קורס דומה לו באוניברסיטה העברית.

- כל הקורסים אשר בכוונתך ללמוד בחו"ל צריכים להיות מאושרים ע"י המזכירות לענייני הוראה בפקולטה/בית ספר שלך לפני יציאתך לחו"ל על מנת להבטיח הכרה אקדמית בקורסים.

כעקרון, קורסים שנלמדו בחו"ל במסגרת הסכמי חילופין שיוכרו באוניברסיטה העברית לא יזוכו בציון מספרי אלא בנקודות זכות בלבד.

-חשוב לברר בפקולטה מראש מהם החובות המתקדמים לתואר, כמו עבודות סמינריוניות ועבודת גמר שחייבים להילמד במסגרת הלימודים באוניברסיטה העברית, ולא בחו"ל.

-יש לקחת בחשבון את האפשרות שהדבר יגרום להארכת משך הלימודים לתואר כולל המשתמע מכך לגבי תשלום שכר לימוד.

במידה ואתה יוצא ללימודים בחו"ל לסמסטר אחד לא תוכל ללמוד באוניברסיטה העברית קורס שנתי.

איפה אני יכול לקבל מידע נוסף?

רשימת אנשי קשר

- המשרד הבינלאומי

-יועצי חוגים ומזכירויות לענייני הוראה

חשוב לתכנן את יציאתך לחילופין כבר משנה א' של לימודי התואר שלך. תכנון נכון של בחירת קורסים לאורך התואר, בהתייעצות עם יועץ האקדמי, מאפשר סיום לימודיך בזמן ללא צורך בהארכה.

-אתרים ודפי מידע של המוסדות בחו"ל (מופיעים בקולות קוראים

יש להיכנס לאתרי האוניברסיטאות המוצעות השונות וכניסה לדפי מידע ולבחון  בקפידה את תכניות הלימודים המוצעות שם לתלמידי חילופין (ע"י הקלקה על שמות המוסדות בקול קורא).

- פעם בשנה (בתחילת השנה האקדמית ) מקיים המשרד הבינלאומי מפגשי מידע לסטודנטים בנושא יציאה לחילופי סטודנטים– ניתן לעקוב אחר הפרסום של מועד המפגש באתר שלנו

- דף שאלות ותשובות

- להיעזר בסטודנטים שחזרו מחילופין שנסעו לחו"ל במוסדות בהם אתה מעוניין ללמוד. המשרד הבינלאומי ישמח לתת לכם פרטים.

תקנון נה"ל בנושא חילופי סטודנטים